Dolt i vatten av Catherine Steadman - smakbit

   "I tunnelbanan på vägen dit kollar Mark nyheterna på mobilen. Jag försöker göra detsamma. Vid Covent Garden vänder han sig mot mig. 
   "Erin. Jag vet att du ser fram emot det här, men kan vi inte redan nu komma överens om att vi väljer de billigaste alternativen för både mat och dryck? Alltså, vi ska så klart smaka på allt och det kommer att bli en grym dag, men när vi är klara kan vi väl bara välja det billigaste? Det är ju en femstjärnig restaurang, så allt kommer ändå att vara gott. Eller hur? Kan vi komma överens om det? Är det lugnt med dig?"
    Jag fattar vad han menar. Och han har så klart rätt." (sid 63)
Dolt i vatten (2019 Something in the Water) av Catherine Steadman är hennes debutroman (352 sidor). Hon har medverkat i Downton Abbey och Morden i Midsomer, samt filmer som Mansfield Park. Filmrättigheterna till boken är redan klara. Intressant och spännande.

Som de bästa spänningsromaner så börjar allt i det lugna vattnet - redan tidigt får man en föraning att slutet inte blir lyckligt för alla. Het kärlek, lyxiga jobb, lyxiga restauranger, matchande sidenunderkläder, bröllopsplanering, lyxsemester. Det går bra för Elin på hennes företag att producera dokumentärfilmer; intervjuar nu fångar som ska friges. Mark däremot måste med omedelbar verkan lämna sitt jobb i finansvärlden. De måste dra ner på alla utgifter. På sin smekmånad i solen på ön Bora Bora i Franska Polynesien förändras allt när Erin och Mark under en dykning gör en upptäckt i vattnet. Anmäla eller inte? Vad säger lagen? Vem kan man lita på?

 "Idag äter vi frukost i restaurangen. Det är Four Seasons söndagsbuffé. Den är larvigt överdådig, allt man kan drömma om: hela humrar, pannkakor med lönnsirap, exotisk frukt, engelsk frukost, sushi, regnbågstårta. Skrattretande. Det är ännu en positiv sak med all motion: jag kan äta i princip vad jag vill utan att det spelar någon roll." (sid 115)
Flera smakbitar: HÄR.

Other NEWS


Comment :